Pepperkaker
Pepperkaker er julekake nr.1 i vår familie, og det er alltid en happening når de skal bakes. Da er alle i sving med kjevle og former, vi har julemusikk, og kanskje aller mest: det s m a k e s grundig på deigen. ;-)
Oppskriften er den mormor brukte hjemme hos meg da jeg var liten, og den gir helt nydelige pepperkaker med akkurat passe krydret smak. Det er overraskende raskt og greit å lage deigen, men det er lurt å lage den dagen før du skal bake.
Dette trenger du:
- 2 dl sukker
- 1,5 dl sirup (1/2 kg til dobbelt porsjon)
- 1 ts ingefær
- 3 ts kanel
- 1 ts nellik
- 1 ts kardemomme
- 150 g smeltet smør
- 1 egg
- 500 g hvetemel
- 1 ts natron
Slik gjør du:
1: Sukker, sirup, ingefær, kanel og nellik has i jerngryte og kokes opp på svak/middels varme.
Slik ser den ferdige deigen ut. |
1: Sukker, sirup, ingefær, kanel og nellik has i jerngryte og kokes opp på svak/middels varme.
2: I en liten kjele: Smelt smør på lav varme.
3: Ta gryten med sukker- og krydderblanding av platen så den slutter å koke. Rør inn natron. Da bobler deigen opp litt. Rør godt, og pass nøye på at deigen ikke koker videre.
4: Rør inn smeltet smør.
5: Pisk egg godt sammen i en kopp.
6: Tilsett litt mel, rør godt.
7: Tilsett egget, rør godt.
8: Tilsett resten av hvetemelet, rør godt.
3: Ta gryten med sukker- og krydderblanding av platen så den slutter å koke. Rør inn natron. Da bobler deigen opp litt. Rør godt, og pass nøye på at deigen ikke koker videre.
4: Rør inn smeltet smør.
5: Pisk egg godt sammen i en kopp.
6: Tilsett litt mel, rør godt.
7: Tilsett egget, rør godt.
8: Tilsett resten av hvetemelet, rør godt.
Sett pepperkakedeigen et kjølig sted over natten.
Bakes ut på tradisjonelt vis.
Stekes 6-8 minutter på 200 grader.
Kommentarer
Legg inn en kommentar