Pepperkaker




Pepperkaker er julekake nr.1 i vår familie, og det er alltid en happening når de skal bakes. Da er alle i sving med kjevle og former, vi har julemusikk, og kanskje aller mest: det s m a k e s grundig på deigen. ;-) 
Oppskriften er den mormor brukte hjemme hos meg da jeg var liten, og den gir helt nydelige pepperkaker med akkurat passe krydret smak. Det er overraskende raskt og greit å lage deigen, men det er lurt å lage den dagen før du skal bake.

Dette trenger du:
  • 2 dl sukker
  • 1,5 dl sirup (1/2 kg til dobbelt porsjon)
  • 1 ts ingefær
  • 3 ts kanel
  • 1 ts nellik
  • 1 ts kardemomme
  • 150 g smeltet smør
  • 1 egg
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts natron
Du kan gjerne bruke toppede teskjeer, da blir det sterkere kryddersmak.

Slik gjør du: 
Slik ser den ferdige deigen ut. 

1: Sukker, sirup, ingefær, kanel og nellik has i jerngryte og kokes opp på svak/middels varme.

2: I en liten kjele: Smelt smør på lav varme. 

3: Ta gryten med sukker- og krydderblanding av platen så den slutter å koke. Rør inn natron. Da bobler deigen opp litt. Rør godt, og pass nøye på at deigen ikke koker videre.

4: Rør inn smeltet smør.
5: Pisk egg godt sammen i en kopp.
6: Tilsett litt mel, rør godt.
7: Tilsett egget, rør godt.
8: Tilsett resten av hvetemelet, rør godt.

Sett pepperkakedeigen et kjølig sted over natten. 
Bakes ut på tradisjonelt vis. 

Stekes 6-8 minutter på 200 grader. 

Pyntes etter ønske. :-) 

Her kastes skjorta, pepperkakebakst julen 2014 :-)

Kommentarer

Populære innlegg