Mammas gule lekkerbiskener
Lag fyllet først.
Dette trenger du:
Dette trenger du:
- 6 eggeplommer
- 2.5 dl fløte
- 150 gr sukker
- 3 ts maisenamel
- 2 -4 ts vaniljesukker
- 200 gr smør
Slik gjør du:
1: Hell eggeplomme, fløte og sukker i en kjele.
2: Finn en visp og rør kraftig mens du heller i litt og litt av maisenamelet.
3: Sett platen på middels varme og kok opp mens du rører for at det ikke skal sette seg fast i bunnen.
4: Kok i 3-4 minutter
5: Ta kjelen til side og rør inn smør og vaniljesukker
6: Sett kjølig så kremen blir avkjølt.
7: Rør i kremen mens den kjølner, så det kommer luft inn.
Kakebunner, dette trenger du:
Slik gjør du:
1: Sett ovnen på 180grader.
2: Mal mandlene fint.
3: Pisk eggehvitter til stivt skum.
4: Hell oppi sukker, pisk til det er stiv og blank marengs.
5: Rør inn mandlene, så de blir jevnt fordelt.
1: Sett ovnen på 180grader.
2: Mal mandlene fint.
3: Pisk eggehvitter til stivt skum.
4: Hell oppi sukker, pisk til det er stiv og blank marengs.
5: Rør inn mandlene, så de blir jevnt fordelt.
5: Bruk sprutepose og lag små pletter på størrelse med en femkrone.
6: Stekes midt i ovnen på 8-10 minutter.
6: Stekes midt i ovnen på 8-10 minutter.
Montering:
Når kremen og kakene er kalde, har du kremen inn i en kremsprøyte og legger et lag gul grem mellom to kakebunner.
Frys kakene.
Smelt 200 g kokesjokolade og dypp den ene enden av den frosne kaken i sjokoladen.
Oppbevares i fryseboks og tas opp 1/2 time før de skal spises.
Når kremen og kakene er kalde, har du kremen inn i en kremsprøyte og legger et lag gul grem mellom to kakebunner.
Frys kakene.
Smelt 200 g kokesjokolade og dypp den ene enden av den frosne kaken i sjokoladen.
Oppbevares i fryseboks og tas opp 1/2 time før de skal spises.
Kommentarer
Legg inn en kommentar