Mammas gule lekkerbiskener

Dette er en nyere julefavoritt som forsvinner fort :-) 
Lag fyllet først.

Dette trenger du: 
  • 6 eggeplommer
  • 2.5 dl fløte
  • 150 gr sukker
  • 3 ts maisenamel
  • 2 -4 ts vaniljesukker
  • 200 gr smør

Slik gjør du:
1: Hell eggeplomme, fløte og sukker i en kjele.
2: Finn en visp og rør kraftig mens du heller i litt og litt av maisenamelet.
3: Sett platen på middels varme og kok opp mens du rører for at det ikke skal sette seg fast i bunnen.
4: Kok i 3-4 minutter
5: Ta kjelen til side og rør inn smør og vaniljesukker
6: Sett kjølig så kremen blir avkjølt.
7: Rør i kremen mens den kjølner, så det kommer luft inn.

Kakebunner, dette trenger du: 
  • 6 eggehviter
  • 300 g sukker
  • Slik ser stivpisket marengs ut :-) 
  • 450 g malte mandler
Slik gjør du: 
1: Sett ovnen på 180grader.
2: Mal mandlene fint.
3: Pisk eggehvitter til stivt skum.
4: Hell oppi sukker, pisk til det er stiv og blank marengs.
5: Rør inn mandlene, så de blir jevnt fordelt. 
5: Bruk sprutepose og lag små pletter på størrelse med en femkrone.
6: Stekes midt i ovnen på 8-10 minutter. 
Montering: 
Når kremen og kakene er kalde, har du kremen inn i en kremsprøyte og legger et lag gul grem mellom to kakebunner. 
Frys kakene. 
Smelt 200 g kokesjokolade og dypp den ene enden av den frosne kaken i sjokoladen. 

Oppbevares i fryseboks og tas opp 1/2 time før de skal spises. 

Kommentarer

Populære innlegg