Mammas brente mandler med maldonsalt

Selv synes jeg dette er blitt et fantastisk godt julesnacks og jeg må gjemme bort boksen så jeg ikke spiser opp alt før jul... ;-)
Dette trenger du:
800g mandler
1 dl vann
300g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ss smør
Maldonsalt
Slik gjør du:
1: Sett ovnen på 200grader
2: Legg mandlene på en stekeplate med bakepapir.
3: Rist mandlene i ovnen i 10 minutter
4: Vann, sukker og vaniljesukker has i en litt stor kjele, la det koke opp.
5: Kok sukkerblandingen i 2-3 minutter.

7: Nå må du skru på god tålmodighet, og ikke la deg friste til å sette på for sterk varme.
8: Sett platen på middels varme. Rør hele tiden.
9: Etter en stund begynner sukkeret å bli kornete/melisaktig. Bare rør videre.
10: Etter hvert begynner sukkeret å smelte, det legger seg rundt mandlene. Pass på temperaturen i denne prosessen. Hvis det begynner å ose/ryke mye, skrur du varmen litt ned.
11: Når alt er smeltet, tar du i to gode klyper med maldonsalt. Rør godt.
12: Rør inn smøret.
13: Bruk stekeplaten du allerede har framme, hell mandlene oppå platen.
14: Stryk mandlene flatt utover og forsøk å skille dem.
15: Før sukkeret har stivnet: Dryss maldonsalt jevnt over alt.
16: La det stå til det blir kaldt. Hell det i en kakeboks eller liknende, hvis det blir noe igjen, da ;-)
Kommentarer
Legg inn en kommentar