Mormors munker
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7W2SunBymZxJ-LdYA08NN6W18gg5CJsfrOMvV8aBxXH8gKIJbFybDJc7RZBbBfXL-3izr0yMJ9f3g-Q_OyB0Z0ZVhoin_AKONVkvUhJ89ZXPDmb8wOW_bgtT-C2yZ84qyq6zfXcX1xiE/s400/Munker+4.jpg)
Mormor har fortsatt med å glede barn og barnebarn med munker, her er oppskriften:
Dette trenger du:
4- 5 dl sur melk
2 egg
250 g (5 dl) hvetemel
1 ts salt
1/4 ts kardemomme
1/4 ts kanel
30 g (2ss) sukker
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
Slik gjør du:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4BB6bG0BnwqaXf4iKRLxd4OmjMPE7ujyi8s9hEwEKKOU8s6A5B2Febk_HE7JkwobWF5dTZAeEZqpwsy0HS6FOz__7aRKFe7UJBmf7WfvJO7f2Ljc9Kr9d_SD74asWWH9GYH4KIVo8jgc/s320/Munker+2.jpg)
2: Bland det tørre i en annen bolle, men vent med natron og bakepulver + litt mel.
3: Hell i litt og litt mel mens du pisker, så det ikke blir klumper.
4: La røren stå og hvile litt; minst 20 minutter
5: Rett før du skal steke: Hell i resten av mel+natron+bakepulver, rør godt.
6: Varm munkejernet og smør godt før du heller litt røre i hvert hull. Mormor sverger til flytende Melange og forteller at det er enkelt å bruke som smøring til munkejern.
Spises som de er, med sukker eller med syltetøy
Kommentarer
Legg inn en kommentar