Mormors munker

I min oppvekst ble munker oftest laget på hytta, og favoritthistorien til alle unntatt tante Eline, var da tante Eline i en alder av 4-5 år klarte å legge leppa oppi det varme munkejernet. Stakkars tante Eline, det må ha vært veldig vondt. Vi andre syntes det var veldig morsomt ;-) 

Mormor har fortsatt med å glede barn og barnebarn med munker, her er oppskriften:

Dette trenger du:
4- 5 dl sur melk
2 egg
250 g (5 dl) hvetemel
1 ts salt
1/4 ts kardemomme
1/4 ts kanel
30 g (2ss) sukker

1 ts natron
1/2 ts bakepulver                                            

Slik gjør du: 
1: Hell melken i en bolle, pisk eggene oppi melken
2: Bland det tørre i en annen bolle, men vent med natron og bakepulver + litt mel. 
3: Hell i litt og litt mel mens du pisker, så det ikke blir klumper. 
4: La røren stå og hvile litt; minst 20 minutter
5: Rett før du skal steke: Hell i resten av mel+natron+bakepulver, rør godt. 
6: Varm munkejernet og smør godt før du heller litt røre i hvert hull. Mormor sverger til flytende Melange og forteller at det er enkelt å bruke som smøring til munkejern. 
Spises som de er, med sukker eller med syltetøy

Kommentarer

Populære innlegg