Mormors deilige blåbærpai

Hver sensommer i oppveksten dro hele familien på blåbærtur. Vi barna var vel med og plukket, men aller mest tror jeg vi lå i hver vår blåbærtue og spiste solvarme blåbær til vi nesten sprakk. Vel hjemme fikk vi blåbær med melk og sukker. Deilig!

Varm blåbærpai med is var en av oppvekstens kakehøydepunkt - og jeg er fortsatt stor fan av akkurat denne oppskriften. Den er enkel og rask å lage, og den smaker fantastisk. 

Dette trenger du: 
Blåbær
Sukker
2 ss potetmel
50 g mel 

50 g mandler
50 g havregryn
50 g smør
50 g sukker

Slik gjør du: 
1: Sett stekeovnen på 200grader
2: Fyll en ildfast form med et tykt lag blåbær
3: Dryss over raust med sukker + 2 ss potetmel. 
4: Rør litt i blåbæra så alt fordeler seg. 

Lokket: 
5: Smelt smør
6: Hakk mandler
7: Hell mandler, havregryn og sukker sammen med smøret
8: Rør til det blir en grynete masse
9: Legg blandingen oppå blåbæra, det trenger ikke å dekke dem helt. (Det flyter ut under steking) 

Stekes til toppen er gyllen brun. 
Smaker aller best sammen med vaniljeis. 






Kommentarer

Populære innlegg