Mormors deilige blåbærpai
Hver sensommer i oppveksten dro hele familien på blåbærtur. Vi barna var vel med og plukket, men aller mest tror jeg vi lå i hver vår blåbærtue og spiste solvarme blåbær til vi nesten sprakk. Vel hjemme fikk vi blåbær med melk og sukker. Deilig!
Varm blåbærpai med is var en av oppvekstens kakehøydepunkt - og jeg er fortsatt stor fan av akkurat denne oppskriften. Den er enkel og rask å lage, og den smaker fantastisk.
Dette trenger du:
Blåbær
Sukker
2 ss potetmel
50 g mel
50 g mandler
50 g havregryn
50 g smør
50 g sukker
Slik gjør du:
1: Sett stekeovnen på 200grader
2: Fyll en ildfast form med et tykt lag blåbær
3: Dryss over raust med sukker + 2 ss potetmel.
4: Rør litt i blåbæra så alt fordeler seg.
Lokket:
5: Smelt smør
6: Hakk mandler
7: Hell mandler, havregryn og sukker sammen med smøret
8: Rør til det blir en grynete masse
9: Legg blandingen oppå blåbæra, det trenger ikke å dekke dem helt. (Det flyter ut under steking)
Stekes til toppen er gyllen brun.
Smaker aller best sammen med vaniljeis.
Kommentarer
Legg inn en kommentar