Farmors sveler
Farmor hadde flere signaturbakverk og sveler var en av dem. Oppskriften fikk hun fra farfars familie og i alle år har Solevågene kost seg med sveler
Farmor lagde ofte sveler på hytta, til søndagskaffen - eller når hun tilbød seg å ta med noe i bursdagsselskap. Svelene forsvant alltid fort fra fatet, til farmors store fryd.
På hytta henger oppskriften på innsiden av en av kjøkkenskapdørene. Oppskriften på bildet er hentet derfra.
Slik gjør du:
1: Pisk egg og sukker til eggedosis. Jeg tror farmor vanligvis brukte mindre sukker enn i denne oppskriften.
2: Smelt margarinen/smøret og bland forsiktig inn i eggedosisen.
3. Bland inn kulturmelken.
4: Bland inn melet, litt av gangen. Natron tar du i det siste melet og blander før du heller alt i røren.
5: La røren svelle litt før du begynner å steke. (Det betyr: vent litt med å begynne å steke; ca 15 minutter)
6: Stek svelene på takke - eller i stekepanne. Snu dem når røren begynner å bli "tørr".
Serveres med syltetøy - eller spises som de er.
Kommentarer
Legg inn en kommentar