Pimpet tomatsuppe med kjøttboller og pasta

Denne middagen pleier å være populær hjemme hos oss. Selvsagt er det aller best å lage suppen helt fra bunnen, men en pimpet pose blir også både godt og næringsrikt. ...Og så er det perfekt å lure inn ulike grønnsaker som en mamma vet er bra for barna sine, men som de kanskje ikke ville spist i naturlig form... :-)

Følg med for avsløringer  nede i oppskriften...


Dette trenger du: (Det under streken er ingredienser du kan ta i hvis du har det)


  • 1 pose vanlig tomatsuppe, uten makaroni.
  • En boks hakkede hermetiske tomater
  • Ketchup
  • Litt melk, fløte og/eller rømme
  • Stavmikser

----------------------------------------------------------

  • Noen ferske tomater. 
  • Litt finhakket løk
  • Basilikum, gjerne frisk. Stilkene putter du oppi sammen med grønnsakene, bladene sparer du til slutt.
  • Eventuelt litt finhakket hvitløk
  • Hakket/ raspet brokkoli, gulrot, blomkål, paprika eller andre grønsaker du har i kjøleskapet. 

I tillegg trenger du: 

  • Fullkornspasta/ pasta etter eget ønske
  • 1 pakke karbonadedeig (eller kjøttdeig) 
  • 1-2 egg til hver persjon


Slik gjør du: (Lurt å lese gjennom alt først)

1: Lag posen slik som det står på baksiden.
2: Hell oppi de hermetiske tomatene og de andre grønnsakene, hvis du har.
3: La det koke opp mens du rører.
4: Skru ned på middels varme, slik at suppen fortsatt koker lett. Suppen skal koke i ca ti minutter, eller til grønnsakene er myke.
5: Fyll en stor kjele med vann og sett den til koking. (Pasta)
6: Sett en stekepanne på platen og ha i litt olje, middels sterk varme.
7: Når vannet koker, har du oppi eggene og setter en klokke på 10 minutter.
8: Sjekk koketid på pastapakken og hell pastaen oppi kjelen med eggene.
9: Bruk to spiseskjeer og form kjøttboller som du steker i stekepannen. Krydre litt med salt og pepper på begge sider.
10: Bruk stavmikseren oppi suppen, kjør den til suppen har den konsistensen du liker. Ha oppi basilikumblader.
11: Smak til suppen med ketchup, salt og pepper.
12: Rør inn litt fløte eller rømme, hvis du har. Melk gir også en rundere smak.

Server suppen med pasta, egg og kjøttboller, og vær fornøyd med deg selv!🎕



Kommentarer

Populære innlegg