Grove scones - vår søndagsfavoritt

Det hender jo en gang i blant at vi glemmer å ta opp brød til helgefrokosten, og da er scones en populær nødløsning. Disse kan du slenge sammen på ti minutter, null heving - og du kan servere nystekte scones til frokosten - eller til vennene som kom på overraskelsesbesøk. 

Aller først: Sett på stekeovnen op 200grader. Gjør klar en bakeplate med bakepapir.

Dette trenger du:
220 g hvetemel
220 g grov melblanding. (Bygg, havregryn, rug... )
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker
4 ss raps - eller solsikkeolje
3 dl melk
Slik gjør du: 
  1. Bland sammen det tørre i en bolle. 
  2. Ha i olje og melk, og rør til du får en fast deig/ tykk grøt. 
  3. Legg deigen med sleiv eller liknende i fire deler på bakebrettet. 
  4. Dryss litt hvetemel over hver av dem. Trykk de flate. 
  5. Skjær et kryss i hver scones slik at det blir fire biter
Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, eller til de er passe gylne. 




Kommentarer

Populære innlegg