Saftig banankake

Denne oppskriften fant jeg ved siden av bananene i den lokale matvarebutikken, Arve Gran, da jeg var rundt ti år gammel. Allerede da elsket jeg å bake, og var stadig på jakt etter nye oppskrifter. Denne banankaken blir utrolig saftig og deilig og nytes som den er - eller med is eller vaniljesaus. Kaken kan gjerne lagres noen dager i kjøleskap, da blir den enda bedre.

Aller først: Sett ovnen på 175 grader og smør en rund kakeform på ca 26 cm.




Dette trenger du:
2 egg
2 kopper sukker (bruk en liten kaffekopp, omtrent på den størrelsen som vårt hvite finservise.)
2-3 mellomstore bananer (de som er veldig modne gir best resultat)
1 kopp smeltet smør
8ss melk
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts natron.


Slik gjør du: 
  1. Mos bananene og smelt smøret på lav varme. 
  2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. (Husk "Ole-trikset) 
  3. Bland alt forsiktig inn i eggedosisen og hell det i kakeformen. 
  4. Stekes midt i ovnen på 175 grader i omtrent en time. Bruk kakepinne-trikset for å se når den er ferdig. Legg aluminiumsfolie over kaken mot slutten av steketiden, hvis kaken blir for stekt oppå. 


Kommentarer

Populære innlegg