Saftig banankake
Denne oppskriften fant jeg ved siden av bananene i den lokale matvarebutikken, Arve Gran, da jeg var rundt ti år gammel. Allerede da elsket jeg å bake, og var stadig på jakt etter nye oppskrifter. Denne banankaken blir utrolig saftig og deilig og nytes som den er - eller med is eller vaniljesaus. Kaken kan gjerne lagres noen dager i kjøleskap, da blir den enda bedre.
Aller først: Sett ovnen på 175 grader og smør en rund kakeform på ca 26 cm.
Dette trenger du:
2 egg
2 kopper sukker (bruk en liten kaffekopp, omtrent på den størrelsen som vårt hvite finservise.)
2-3 mellomstore bananer (de som er veldig modne gir best resultat)
1 kopp smeltet smør
8ss melk
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts natron.
Slik gjør du:
Aller først: Sett ovnen på 175 grader og smør en rund kakeform på ca 26 cm.
Dette trenger du:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmVicj_IqAPshRP2OTq1F8WugPcHHjX9BjC285mhyphenhyphen5DB4BYM_jYznylU5_Luk_EZ0UvlwIJn94cPwE-RxLhmkTW-YTx1OdsXUcr_3z43tGsLsCsSS7FGx3GtWW6YcDVOtdMsfBn15oYGE/s200/29571267_10155228862142624_7200320606831988457_n.jpg)
2 kopper sukker (bruk en liten kaffekopp, omtrent på den størrelsen som vårt hvite finservise.)
2-3 mellomstore bananer (de som er veldig modne gir best resultat)
1 kopp smeltet smør
8ss melk
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts natron.
Slik gjør du:
- Mos bananene og smelt smøret på lav varme.
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. (Husk "Ole-trikset)
- Bland alt forsiktig inn i eggedosisen og hell det i kakeformen.
- Stekes midt i ovnen på 175 grader i omtrent en time. Bruk kakepinne-trikset for å se når den er ferdig. Legg aluminiumsfolie over kaken mot slutten av steketiden, hvis kaken blir for stekt oppå.
Kommentarer
Legg inn en kommentar