Smårutete Sarah Bernhard
Dette er en ny juleklassiker som forsvinner fort på kakebordet.
Bildet lånt fra www.godt.no |
Mandelbunn
Ingredienser:
400 g mandler
4 ts bakepulver
6 stk. eggehvite
400 g sukker
Ingredienser:
400 g mandler
4 ts bakepulver
6 stk. eggehvite
400 g sukker
Slik gjør du:
Ingredienser:
4 dl fløte
200 g sjokolade
200 gram sjokolade
Slik gjør du:
1: Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad,
2: Dekk kaken med glasuren.
3: Sett kaken i kjøleskap til sjokoladen er litt fast, men ikke helt hard.
4: Skjær opp i ruter.
Oppbevaring
Jeg pleier å legge de lagvis i en boks med matpapir mellom lagene, før jeg oppbevarer dem i fryseren.
- Sett på stekeovnen 175 °C.
- Kjør mandlene i en foodprosessor, mal dem i en kvern eller finhakk med kniv.
- Bland mandlene med bakepulver.
- Pisk eggehvitene på lav hastighet i en ren bolle. Når du ser små jevne bobler, øk hastigheten litt. Pisk til eggehvitene danner små skumtopper, og tilsett sukker litt etter litt.
- Pisk videre til du har en tykk marengs, ca. 3-4 minutter.
- Vend mandlene forsiktig inn med en slikkepott og fordel røren i en stor langpanne med bakepapir (30x40 cm).
- Stek mandelbunnen midt i ovnen på 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl bunnen i langpannen etter steking.
Ingredienser:
4 dl fløte
200 g sjokolade
- Finhakk sjokoladen
- Kok opp fløten og pass godt på; Den kan plutselig koke over.
- Ta kjelen til side og la fløten avkjøles litt. Smelt sjokoladen i den varme fløten mens du rører.
- Avkjøl sjokoladeblandingen først på benken og deretter minst 4 timer i kjøleskap.
- Pisk sjokoladekremen til en fast og tykk krem. Vær forsiktig, piskes kremen for mye vil den korne seg, piskes den for lite blir kremen for bløt.
- Fordel kremen jevnt utover mandelbunnen.
- La kaken stå en times tid i kjøleskapet før glasering.
- Dekk den med smeltet sjokolade.
200 gram sjokolade
Slik gjør du:
1: Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad,
2: Dekk kaken med glasuren.
3: Sett kaken i kjøleskap til sjokoladen er litt fast, men ikke helt hard.
4: Skjær opp i ruter.
Oppbevaring
Jeg pleier å legge de lagvis i en boks med matpapir mellom lagene, før jeg oppbevarer dem i fryseren.
Kommentarer
Legg inn en kommentar