Smårutete Sarah Bernhard

Dette er en ny juleklassiker som forsvinner fort på kakebordet.  

Bildet lånt fra www.godt.no


Mandelbunn
Ingredienser: 
400 g mandler
4 ts bakepulver
6 stk. eggehvite
400 g sukker
Slik gjør du: 
  1. Sett på stekeovnen 175 °C.
  2. Kjør mandlene  i en foodprosessor, mal dem i en kvern eller finhakk med kniv. 
  3. Bland mandlene med bakepulver.
  4. Pisk eggehvitene på lav hastighet i en ren bolle. Når du ser små jevne bobler, øk hastigheten litt. Pisk til eggehvitene danner små skumtopper, og tilsett sukker litt etter litt. 
  5. Pisk videre til du har en tykk marengs, ca. 3-4 minutter.
  6. Vend mandlene forsiktig inn med en slikkepott og fordel røren i en stor langpanne med bakepapir (30x40 cm).
  7. Stek mandelbunnen midt i ovnen på 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl bunnen i langpannen etter steking.
Sjokoladekrem
Ingredienser: 
4 dl fløte
200 g sjokolade
  1. Finhakk sjokoladen
  2. Kok opp fløten og pass godt på; Den kan plutselig koke over. 
  3. Ta kjelen til side og la fløten avkjøles litt. Smelt sjokoladen i den varme fløten mens du rører. 
  4. Avkjøl sjokoladeblandingen først på benken og deretter minst 4 timer i kjøleskap.
  5. Pisk sjokoladekremen til en fast og tykk krem. Vær forsiktig, piskes kremen for mye vil den korne seg, piskes den for lite blir kremen for bløt. 
  6. Fordel kremen jevnt utover mandelbunnen.
  7. La kaken stå en times tid i kjøleskapet før glasering. 
  8. Dekk den med smeltet sjokolade.
Glasur
200 gram sjokolade

Slik gjør du: 

1: Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad, 
2: Dekk kaken med glasuren. 
3: Sett kaken i kjøleskap til sjokoladen er litt fast, men ikke helt hard. 
4: Skjær opp i ruter. 
Oppbevaring
Jeg pleier å legge de lagvis i en boks med matpapir mellom lagene, før jeg oppbevarer dem i fryseren. 

Kommentarer

Populære innlegg