Ostekake med friske bær

Denne kaken er rask å lage og har en deilig touch av peanøtt i bunnen. Toppingen kan varieres med de bærene du ønsker. Om vinteren har jeg ofte brukt en blanding av hermetisk sitrusfrukt, det blir også veldig godt. Jordbær og mango er en deilig kombinasjon, bringebær og blåbær er godt - eller rett og slett årets norske jordbær, som her. 

 
Dette trenger du til kakebunnen: 
  • En liten kakeform, 18 cm/dm
  • 1-2 ss peanøttsmør
  • 100 g myknet smør
  • 80 g sukker 
  • 300 g kjeks, for eksempel Digestive 
Slik lager du bunnen: 
  • Pisk sukker, peanøttsmør og smør med håndmikser til det blir luftig.
  • Knus kjeksen.
  • Bland kjeksen inn i smørkremen.
  • Legg et bakepapir i bunnen av formen..
  • Trykk kjeksmassen ut i bunnen. 
  • Settes i kjøleskapet mens du lager kremen.
Dette trenger du til kremen: 
  • 300 g cottage cheese
  • 2,5 dl kremfløte
Til servering: ca 500 g bær/frukt.

Slik lager du kremen: 
  • Rør sukker og cottage cheese  glatt med stavmikser eller håndmikser. (Stavmikser er best) 
  • Pisk kremfløten til stiv krem. 
  • Bland krem og cottage cheese sammen. 
  • Legg kremen på toppen av kaken. 
  • Sett kaken i kjøleskap fram til den skal serveres. 
  • Legg på bærene rett før servering. 

Kommentarer

Populære innlegg