Mellommatkake
Mellommatkake var kanskje den kaken jeg spiste oftest i barndommen, og jeg tror faktisk det var den aller første kaken jeg bakte alene. I oppveksten var kaken en slager til ettermiddagskaffen. Mormor forteller at akkurat denne oppskriften har stått i den såkalte "Stabekkboka", en kokebok som ble brukt på husmorskolene. Mormor forteller videre at Oldemor Sofie nok lærte å bake den rett etter krigen, og siden dét har den vært i familien vår som lun ettermiddagsbakst.
Kaken er enkel å lage; det er bare å røre den sammen. I tillegg har man vanligvis alle ingrediensene i huset, så det er bare å bake i vei hvis en fyser på noe godt. Kaken er aller best nystekt.
Dette trenger du:
250 g hvetemel
90 g sukker
1 ts kardemomme
2 ts bakepulver
2 dl melk, søt eller sur.
Kanel og sukker til å strø på toppen.
Slik gjør du:
1: Sett på stekeovnen på 175 grader.
2: Smør en form 24 cm/dm - eller legg i bakepapir.
3: Hell hvetemel, sukker, kardemomme og bakepulver i bollen og rør godt.
4: Hell i melken, rør godt.
5: Tøm deigen over i formen.
6: Dryss rikelig med kanel og sukker over kaken.
7: Settes i ovnen på nederste rille.
8: Stekes i omtrent 30 minuter.
Kos deg! :-)
Mammas supertips!
- Varier kaken ved å dekke toppen med epler i skiver: Vips har du eplekake!
- Kaken er også god med litt kakao.
Her er mammaen deres i
aksjon på kjøkkenet :-D
aksjon på kjøkkenet :-D
Egg?
SvarSlettEgg?
SvarSlettEgg?
SvarSlettHei! Det er ikke egg i denne kaken :-) Hilsen Heidi
Slett