Mellommatkake


Mellommatkake var kanskje den kaken jeg spiste oftest i barndommen, og jeg tror faktisk det var den aller første kaken jeg bakte alene. I oppveksten var kaken en slager til ettermiddagskaffen. Mormor forteller at akkurat denne oppskriften har stått i den såkalte "Stabekkboka", en kokebok som ble brukt på husmorskolene. Mormor forteller videre at Oldemor Sofie nok lærte å bake den rett etter krigen, og siden dét har den vært i familien vår som lun ettermiddagsbakst. 

Kaken er enkel å lage; det er bare å røre den sammen. I tillegg har man vanligvis alle ingrediensene i huset, så det er bare å bake i vei hvis en fyser på noe godt. Kaken er aller best nystekt. 
Dette trenger du: 
250 g hvetemel
90 g sukker
1 ts kardemomme
2 ts bakepulver
2 dl melk, søt eller sur. 
Kanel og sukker til å strø på toppen. 
Slik gjør du: 
1: Sett på stekeovnen på 175 grader. 
2: Smør en form 24 cm/dm - eller legg i bakepapir. 
3: Hell hvetemel, sukker, kardemomme og bakepulver i bollen og rør godt. 
4: Hell i melken, rør godt. 

5: Tøm deigen over i formen. 
6: Dryss rikelig med kanel og sukker over kaken. 
7: Settes i ovnen på nederste rille. 
8: Stekes i omtrent 30 minuter. 

Kos deg! :-)

Mammas supertips!
  • Varier kaken ved å dekke toppen med epler i skiver: Vips har du eplekake! 
  • Kaken er også god med litt kakao. 


Her er mammaen deres i
aksjon på kjøkkenet :-D


Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg