Pynte bursdagskaker

Rapunsels tårn til Sofies 5-årsdag

Til barnebursdagene har jeg ofte laget en spesiell kake etter bursdagsbarnets ønske. Her er et utvalg:



















Til Rapunseltårnkake trenger du: 1 iskjeks, grillpinner i tre, en kjøpe-rullekake (de er fastere enn de du lager selv), ferdig blomsterpynt og sølvkuler, kokos du farger med konditorfarge (ristes sammen i en pose), kake-sølvspray, marsmallowsfondant; her er oppskriften jeg har brukt: http://anetteskaker.blogspot.com/2011/08/marsmallowsfondant-trinn-for-trinn.html

Kaken kan være hvilken som helst kake, men jeg har som oftest brukt barnetogkake, se oppskrift her på bloggen. Fyll den med sjokoladekrem. Dekk kaken med tynnkjevlet marsmallowsfondant (mmf). Lag tårnet for seg selv. Kutt av en passende bit rullekake, sett iskjeksen på toppen. Kle hele tårnet med mmf. Festes på kaken med grillpinner. Pyntes som du synes er fint :-)

Bestillingsverk til Selmers 5-årsdag: Dinosaurverden med vulkan og elv. 

En slik form fungerer til vulkan. 






















Til denne kaken trenger du: Mørk sjokoladekjeks, kokos og konditorfarge til gress, litt marsipan eller mmf til elven, diverse kakepynt. Rød kakepynt til lava, gulorange kuler til ild, sølvkuler og sølv/hvit kakepynt til elven. Dinosaurlandskapet er en vanlig skuffekake, for eksempel barnetogkake, til vulkanen lagde jeg samme kaken, men i en rund formkakeform med hull. 
Sett "vulkanen" på kaken, dekk det hele med sjokoladekrem.
Farg marsipan til en blå elv, kjevl ut og legg på plass. Knus sjokoladekjeks og plasser som steiner og jord. Legg ut grønnfarget kokos til gress. Pynt med kakepynt for siste finish. Sett på dinosaurfigurer.

Slik som dette kan også kaken se ut :-) En more-is-more-kreasjon av Levi og Sofie.


Kake til Levis 5-årsdag, med skatt, kanoner, dødninghode og sjørøverflagg.

Dette trenger du til sjørøverskute: Diverse smågodt og kakepynt til kanoner og utsmykking. Ark og grillpinner til seil. Lag en litt fast sjokoladekake, barnetogkaken blir litt myk og dermed vanskelig å forme. Jeg skar opp kaken etter dette mønsteret: https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/sjørøverskute Kaken på den lenken har jeg ikke forsøkt, men den fungerer sikkert. Seiliene lager jeg ved hjelp av en lighter/fyrstikker og vanlige ark.
Tårn er laget av iskjeks dyppet i rosafarget kokos. Det hele er dekket med marsmallowsfondant. 

En annen versjon av sjørøverskute, til Selmers 4-årsdag, med blå gele som vann. Vi har også brukt smågodtkrokodiller som lurer i vannet.






Kommentarer

Populære innlegg