Krumkaker
Denne oppskriften kommer fra mormor, som forteller at hun fant den i en brosjyre fra Meierienes prøvekjøkken da hun var 18 år. Mormor har holdt seg til denne oppskriften i alle år siden, og for meg er det denne oppskriften som smaker mest "riktig" - i tillegg til at resultatet alltid blir bra.
Dette trenger du:
- 3 egg
- 150 g sukker
- 150 g hvetemel
- 150 g smeltet, avkjølt smør (i julekakene pleier jeg å bruke ordentlig smør)
Fra mormors kokebok |
Fra mormors kokebok |
Slik skal røren se ut. |
1: Pisk egg og sukker til eggedosis.
2: Tilsett mel og smør litt og litt, slik at det ikke blir klumper.
3: Tilsett litt vann, da blir kakene sprø og ikke så tunge.
Slik steker du krumkakene:
Du trenger: Krumkakejern, krumkakeform, liten skje og en kniv.
1: Bruk en liten spiseskje og legg midt i jernet.
2: Stek kaken til den er lysegul. På mitt jern blir den veldig fort brent, så følg med.
3: Ha krumkakeformen og en kniv klar.
4: Legg raskt krumkaken rundt formen.
5: La kaken ligge litt rundt formen, så den ikke siger sammen.
2: Stek kaken til den er lysegul. På mitt jern blir den veldig fort brent, så følg med.
3: Ha krumkakeformen og en kniv klar.
4: Legg raskt krumkaken rundt formen.
5: La kaken ligge litt rundt formen, så den ikke siger sammen.
Mammas supertips: Tilpass tykkelsen på krumkakene med kaldt vann. Blir de for tykke - ta i mere vann.
Kommentarer
Legg inn en kommentar