Krumkaker

Krumkaker er en gammel kakeklassiker og på forskning.no forteller de at kaker stekt i jern er blant norges eldste. De er i alle fall tusen år gamle. I vår familie har de vært fast innslag på kakefat spesielt til jul, men siden jula varer helt til påske, har det vel hendt at det har litt servert utover våren også.

Denne oppskriften kommer fra mormor, som forteller at hun fant den i en brosjyre fra Meierienes prøvekjøkken da hun var 18 år. Mormor har holdt seg til denne oppskriften i alle år siden, og for meg er det denne oppskriften som smaker mest "riktig" - i tillegg til at resultatet alltid blir bra.


Dette trenger du: 

  • 3 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 150 g smeltet, avkjølt smør (i julekakene pleier jeg å bruke ordentlig smør) 

Fra mormors kokebok
Fra mormors kokebok


Slik skal røren se ut. 
Slik gjør du: 

1: Pisk egg og sukker til eggedosis.
2: Tilsett mel og smør litt og litt, slik at det ikke blir klumper.
3: Tilsett litt vann, da blir kakene sprø og ikke så tunge.


Slik steker du krumkakene: 
Du trenger: Krumkakejern, krumkakeform, liten skje og en kniv. 
1: Bruk en liten spiseskje og legg midt i jernet.
2: Stek kaken til den er lysegul. På mitt jern blir den veldig fort brent, så følg med.
3: Ha krumkakeformen og en kniv klar.
4: Legg raskt krumkaken rundt formen.
5: La kaken ligge litt rundt formen, så den ikke siger sammen. 





Mammas supertips: Tilpass tykkelsen på krumkakene med kaldt vann. Blir de for tykke - ta i mere vann.

Kommentarer

Populære innlegg