Islandsk jordbærterte
Jordbærterte er et kinderegg av en kake. Den er først og fremst utrolig rask å lage, de aller fleste liker den - eller til og med elsker den, og den har få ingredienser. I tillegg er den glutenfri, for dem som trenger dét.
Oppskriften har jeg fått av "tante Sterke-Ester", moren til "tante" Kristin. Ester er fra Island og har tatt med oppskriften derfra.
Hos oss har den blitt fast innslag i bursdager, enten med jordbær, men også med bringebær eller andre bær. Deilig er den uansett.
Tips! Denne kaken kan du lage enten rund eller rektangulær.
Dette trenger du:
Oppskriften har jeg fått av "tante Sterke-Ester", moren til "tante" Kristin. Ester er fra Island og har tatt med oppskriften derfra.
Hos oss har den blitt fast innslag i bursdager, enten med jordbær, men også med bringebær eller andre bær. Deilig er den uansett.
Tips! Denne kaken kan du lage enten rund eller rektangulær.
Rund kake: Bruk to like former, ca 26 cm. Fordel deigen likt mellom de to formene og stek.
Rektangulær kake: Hell røren i en stor langpanneform og stek kaken. Deles i to like store biter etter steking.
- 4 eggehviter (hvis du lurer på hvordan du skiller hviten fra egget, går du inn her. )
- 2,5 dl sukker
- 100 g kokesjokolade
- 5 dl kokosmasse
- 1 ts bakepulver
Kakefyll:
- 3 dl kremfløte
- Litt sukker
- Litt vaniljesukker
- En kurv jordbær
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 160 grader.
- Pisk eggehvite og sukker til stiv marengsmasse.
- Hakk kokesjokoladen
- Rør bakepulver inn i kokos.
- Bland sjokolade og kokos.
- Skjær forsiktig kokos/sjokoladeblandingen inn i marengsen.
- Hell blandingen i en langpanne - eller i to rund former av samme størrelse.
- Stekes midt i ovnen på 160 grader i 20-30 minutter.
- Avkjøles.
Kakefyll og montering:
Kommentarer
Legg inn en kommentar