Islandsk jordbærterte

Jordbærterte er et kinderegg av en kake. Den er først og fremst utrolig rask å lage, de aller fleste liker den - eller til og med elsker den, og den har få ingredienser. I tillegg er den glutenfri, for dem som trenger dét.

Oppskriften har jeg fått av "tante Sterke-Ester", moren til "tante" Kristin. Ester er fra Island og har tatt med oppskriften derfra.

Hos oss har den blitt fast innslag i bursdager, enten med jordbær, men også med bringebær eller andre bær. Deilig er den uansett.

Tips! Denne kaken kan du lage enten rund eller rektangulær. 
Rund kake: Bruk to like former, ca 26 cm. Fordel deigen likt mellom de to formene og stek. 
Rektangulær kake: Hell røren i en stor langpanneform og stek kaken. Deles i to like store biter etter steking.

Dette trenger du: 

  • 4 eggehviter (hvis du lurer på hvordan du skiller hviten fra egget, går du inn her. )
  • 2,5 dl sukker 
  • 100 g kokesjokolade 
  • 5 dl kokosmasse
  • 1 ts bakepulver
Kakefyll: 
  • 3 dl kremfløte
  • Litt sukker
  • Litt vaniljesukker
  • En kurv jordbær
Slik gjør du: 
  1. Sett stekeovnen på 160 grader.
  2. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengsmasse. 
  3. Hakk kokesjokoladen 
  4. Rør bakepulver inn i kokos.
  5. Bland sjokolade og kokos.
  6. Skjær forsiktig kokos/sjokoladeblandingen inn i marengsen.
  7. Hell blandingen i en langpanne - eller i to rund former av samme størrelse.
  8. Stekes midt i ovnen på 160 grader i 20-30 minutter. 
  9. Avkjøles.
Kakefyll og montering: 
  1. Hell fløten, litt sukker og vaniljesukker i en bolle. 
  2. Pisk fløten til den er passe stiv. 
  3. Del jordbærene opp i biter. 
  4. Legg den ene kakebunnen på et fat. 
  5. Bland jordbærene inn i kremen og legg kremblandingen oppå kakebunnen
  6. Legg den andre kakebunnen på toppen og pynt eventuelt med bær. 
  7. Server! 

Kommentarer

Populære innlegg