Mammas pavlova

En av kakene dere ønsker dere oftest er pavlova. Alltid på 17.mai, ofte på bursdager, konfirmasjoner eller andre anledninger. Men, så er det en ganske lettvint kake å lage også. Man må bare kunne noen triks. Men, hvis du følger denne oppskriften nøyaktig, vil du få et supert resultat. 

Det finnes jo ferdig krem man kan blande med kremfløte, men i denne oppskriften er det like mange eggehviter og eggeplommer i kakebunn og vaniljekrem. Dermed lager du vaniljekrem av eggeplommene - enkelt og greit - og så slipper vi jo å kaste god mat - pluss at hjemmelaget vaniljekrem smaker SÅ mye bedre 💓

Bildet er fra Selmers konfirmasjon - en noe utflytende, men likevel deilig pavlova. Her har jeg pyntet kaken med bringebær, blåbær og mango. Det finnes allverdens muligheter for pavlovafyll, det er bare å prøve seg fram. 


Du trenger: 

6 romtempererte eggehviter. 

2 ts hvitvinseddik 

4 dl sukker 

2 ts maizena 

1 ts vaniljesukker 


Slik gjør du: 

1: Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.

2: Gjør klart et bakebrett med bakepapir. 

3: Marker en sirkel på bakebrettet - for eksempel med en stor tallerken eller bunnen på en kakeform med 24-26 diameter. 

4: Lag marengsbunn: Bollen og vispene må være 100% ren og tørr, ellers vil ikke marengsen bli stiv. 

5: Skill eggeplommer fra eggehvite. Pass på at det ikke kommer noe fra plommen i hviten. Da vil marengsen ikke stivne. Sett plommene til side, de skal bli til vaniljekrem senere. 

5: Pisk eggehvitene på middels lav hastighet. 

6: Når det er blitt skummete: tilsett sukker litt etter litt mens du øker hastigheten på vispen. 

7: Når alt er tilsatt: Pisk eggehviter og sukker i ti minutter. Tips: Lag vaniljekrem mens det piskes. 

8: Sikt inn maisenna og tilsett hvitvinseddik. Blandes forsiktig inn med en slikkepott til massen er helt jevn igjen. 

9: Fordel marengsen jevnt innenfor sirkelen på bakearket. Lag en fordypning i midten og lag gjerne en pen kant rundt med for eksempel kakesprøyte eller en gaffel. Tips: Det er rikelig med marengs, så du kan gjerne lage noen marengstopper som du sprøyter ut i kantene av bakearket. 

10: Sett marengsbunnen inn i den varme ovnen. OBS! Når du setter inn kaken, senker du temperaturen til 105 grader. 

11: Stekes i ca 70-75 minutter.

12. Løft/ gli bunnen med bakepapiret forsiktig over på en rist, til den er avkjølt. Legg et kjøkkenhåndkle over når den er kald. 

13: Legg kakebunnen på et fat. 


Vaniljekrem

Du trenger: 

6 eggeplommer 

1/2 dl sukker 

4 d melk 

1 vaniljestang eller 2-4 sts vaniljesukker 

1-2 ss maisenna 


Slik gjør du: 

1. Ha alle ingrediensene i en kjele og visp dem sammen. 

2: Varm forsiktig opp mot kokepunktet mens du rører i bunnen med en sleiv. 

3: OBS! Kremen skal ikke koke, hvis det skjer: trekk kjelen til side og skru ned varmen. 

4: Etter hvert begynner kremen å tykne. Rør kraftig med visp slik at kremen blir jevn. 

5: Avkjøles helt. 

6. Vend inn 3 dl pisket kremfløte. 


7: Legg på vaniljekremen på kaken. Skyll og tørk bær, legg de oppå kremen. 

8: Kos deg! 




Kommentarer

Populære innlegg