Mammas pavlova
Det finnes jo ferdig krem man kan blande med kremfløte, men i denne oppskriften er det like mange eggehviter og eggeplommer i kakebunn og vaniljekrem. Dermed lager du vaniljekrem av eggeplommene - enkelt og greit - og så slipper vi jo å kaste god mat - pluss at hjemmelaget vaniljekrem smaker SÅ mye bedre 💓
Bildet er fra Selmers konfirmasjon - en noe utflytende, men likevel deilig pavlova. Her har jeg pyntet kaken med bringebær, blåbær og mango. Det finnes allverdens muligheter for pavlovafyll, det er bare å prøve seg fram.
Du trenger:
6 romtempererte eggehviter.
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
1: Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.
2: Gjør klart et bakebrett med bakepapir.
3: Marker en sirkel på bakebrettet - for eksempel med en stor tallerken eller bunnen på en kakeform med 24-26 diameter.
4: Lag marengsbunn: Bollen og vispene må være 100% ren og tørr, ellers vil ikke marengsen bli stiv.
5: Skill eggeplommer fra eggehvite. Pass på at det ikke kommer noe fra plommen i hviten. Da vil marengsen ikke stivne. Sett plommene til side, de skal bli til vaniljekrem senere.
5: Pisk eggehvitene på middels lav hastighet.
6: Når det er blitt skummete: tilsett sukker litt etter litt mens du øker hastigheten på vispen.
7: Når alt er tilsatt: Pisk eggehviter og sukker i ti minutter. Tips: Lag vaniljekrem mens det piskes.
8: Sikt inn maisenna og tilsett hvitvinseddik. Blandes forsiktig inn med en slikkepott til massen er helt jevn igjen.
9: Fordel marengsen jevnt innenfor sirkelen på bakearket. Lag en fordypning i midten og lag gjerne en pen kant rundt med for eksempel kakesprøyte eller en gaffel. Tips: Det er rikelig med marengs, så du kan gjerne lage noen marengstopper som du sprøyter ut i kantene av bakearket.
10: Sett marengsbunnen inn i den varme ovnen. OBS! Når du setter inn kaken, senker du temperaturen til 105 grader.
11: Stekes i ca 70-75 minutter.
12. Løft/ gli bunnen med bakepapiret forsiktig over på en rist, til den er avkjølt. Legg et kjøkkenhåndkle over når den er kald.
13: Legg kakebunnen på et fat.
Vaniljekrem
Du trenger:
6 eggeplommer
1/2 dl sukker
4 d melk
1 vaniljestang eller 2-4 sts vaniljesukker
1-2 ss maisenna
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en kjele og visp dem sammen.
2: Varm forsiktig opp mot kokepunktet mens du rører i bunnen med en sleiv.
3: OBS! Kremen skal ikke koke, hvis det skjer: trekk kjelen til side og skru ned varmen.
4: Etter hvert begynner kremen å tykne. Rør kraftig med visp slik at kremen blir jevn.
5: Avkjøles helt.
6. Vend inn 3 dl pisket kremfløte.
7: Legg på vaniljekremen på kaken. Skyll og tørk bær, legg de oppå kremen.
8: Kos deg!
Kommentarer
Legg inn en kommentar